Gå til hovedindhold
Kørerteknik på FDM Jyllandsringen

Køretekniske kurser

Køretekniske kurser

Her finder du alt information omkring FDM Jyllandsringens køretekniske kurser til bilister, campister, klassiske biler og motorcyklister  
Du kan også finde information vedrørende køreskoler og manøvrebaner. 

 

Har du særlige ønsker?

Hvis I er en gruppe eller virksomhed og gerne vil have dagen for jer selv/har specifikke ønsker til dagen, så ring til os på tlf. 86 85 33 22 - så finder vi en god løsning.  
 

Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU)
I samarbejde med UCplus A/S gennemfører vi køretekniske kurser i AMU regi. Dette sker i kraft af en udliciteringskontrakt.
Arbejdsmarkedsuddannelser er især rettet mod ufaglærte og faglærte. Undervisningen er både praktisk og teoretisk og kan være tilrettelagt på fuld tid eller på deltid.
Man modtager et uddannelsesbevis efter endt kursus, når den respektive AMU-prøve er bestået. 

Samarbejdspartner:
UCplus A/S (www.ucplus.dk) udbyder nedennævnte kurser, der er udliciteret til FDM Jyllandsringen.
48465 Køreteknik trin 1 (2 dage)
48466 Køreteknik ajourføring (1 dag)
47961 Energiøkonomisk kørsel (1 dag)
 

Find alle vores kurser i listen over produkter nedenfor. 

Det ”NYE” FDM Jyllandsringen fremstår friskt og professionelt i vores opfattelse, efter vi lige har haft vores medarbejdere på køretekniske kurser.
Dejlig atmosfære og imødekommende personale, dejlig oplevelse trods vådt vintervejr.
Kan varmt anbefales som møde/kursussted, lækre lokaler og faciliteter.
Peter Hyllested, Regionschef Vest - Dansk Bilglas

Køreteknik til bilister

Køreteknik

Sikker køreteknik trin 1

Vores trin 1 kursus er det første i rækken af i alt 3 trin. Her lærer du de basale færdigheder inden for køreteknik.

Udvidet køreteknik

Udvidet køreteknik trin 2

På trin 2 arbejdes der mere teknisk og med højere hastighed.

 

Avanceret køreteknik

Avanceret køreteknik trin 3

Det sidste i rækken af FDMs køretekniske kurser er for øvede bilister, der søger udfordringer. 

Køreteknik

Bliv klog på din bil (3 timers køreteknisk kursus)

Vil du lære din bil ordentligt at kende? Så er dette kursus noget for dig. 
 

Kombi Kursus

Kombi Kursus

FDM Køreteknik har igennem de seneste år uddannet tusindvis af chauffører i 
energieffektiv køreteknik.

Det er nemt at spare 15 til 20 % på dit brændstofforbrug

 

Klassisk køreteknik

Køreteknik for klassiske biler

Kurset er for dig, som ejer en klassisk bil. 

AEB pude

AEB-prøvekørsel

Bestil en AEB-prøvekørsel og mærk, hvordan det virker, og hvornår det sker, når din AEB slår til. 

Try on track for biler

Try on Track for biler

Prøv at køre på FDM Jyllandsringen i egen bil. Varighed: 60 min. 

Køreteknik til motorcyklister

Try on track MC

Try on Track for motorcykler

Kom på FDM Jyllandsringen og kør nogle omgange på din motorcykel.

Varrighed: 90 min. 

MC 1

MC 1

MC 1 er for dig, som vil have de basale færdigheder på MC på plads.

MC 2

MC 2

MC 2 er for dig, der mestrer grundteknikkerne og gerne vil lære den dynamiske svingteknik. 
 

MC 3

MC 3

MC 3 er for dig, der mestrer teknikken fra MC 2 og ønsker at optimere og perfektionere din kørsel.

Alt til køreskoler

Alt til køreskoler

Alt til køreskoler

Her finder du alt information omkring køreskoler og manøvrebaner på FDM Jyllandsringen.

Læs mere om vores køretekniske kurser her

Køretekniske kurser for alle

På FDM Jyllandsringen er der mange muligheder, også for at gennemføre køretekniske kurser til både bilister og motorcyklister. Her kan vi tilrettelægge kurserne så de passer til dit behov, altid tilrettelagt efter de højeste standarder og nyeste teknikker, så vi kan leve op til FDM Jyllandsringens formål, der er at højne trafikssikkerheden og skabe bedre bilister og motorcyklister. Siden 1967 har FDM afholdt køretekniske kurser på FDM Jyllandsringen, og i 1986 blev anlægget udvidet med en manøvregård, da det blev en obligatorisk del af køreskoleelevernes undervisning, og vi kan tilbyde en tidssvarende og velholdt bane.

Køretekniske kurser til bilister

På anlægget er der mulighed for at deltage i et af de ti køretekniske kurser, der tilbydes til bilister. Her er der et bredt udvalg af kurser, hvor du blandt andet har gode muligheder for at blive dus med vinterkørsel, lære din bil så godt at kende, at du kan kalde dig en grøn bilist eller du kan deltage i et af de tre trin køreteknik til bil, som FDM Jyllandsringen byder på. Her kan du lære det meste om bilens teknik, køretekniske færdigheder samt korrekt bremse- og styreteknik og på alle vores køretekniske kurser er du i radiokontakt med en af vores erfarne instruktører, der guider dig igennem manøvrebanen, og sikrer at hver enkelt manøvre gennemkøres så tilpas mange gange, at funktionerne bliver grundigt indlært. Og skulle det en dag blive alvor ude i trafikken, hvor du får brug for at kunne manøvrere ud af en farlig situation, så vil du have teknikken liggende på rygraden, så du undgår ubehagelige situationer. Al undervisning foregår på en af de to gode manøvrebaner, der er veludstyrede med blandt andet lysstyringsanlæg, glatbane til træning af udskridning og automatiske forhindringer i form af pop-up kegler. Derudover har anlægget flere manøvregårde, der er en lukket øvelsesplads. Området er asfalteret og på anlægget er der blandt andet opstillet kegler, som køreskoleelever kan bruge til at øve med.

Også køretekniske kurser til MC

Køreteknik er ikke forbeholdt bilister, og derfor tilbyder vi også en række kurser for alle motorcyklister. Undervisningen går fra vores nye tiltag Try and Track, hvor du inviteres til at prøve din egen motorcykel på vores bane, før du skal ud og køre på landevejen, til mere avanceret tekniske forløb, hvor du i trygge rammer kan få et større mentalt overskud, i tilfælde af farlige situationer. På de køretekniske kurser for motorcyklister undervises du i køretekniske færdigheder og teknikker, som løbende forbedres, til det mest avancerede køretekniske forløb til dig, der i forvejen behersker din maskine, men som ønsker at forfine og perfektionere dine teknikker.

Køretekniske kurser til køreskoler

FDM Jyllandsringen tilbyder også en bred vifte af køretekniske kurser for køresoler, hvor I kan booke jer ind på både manøvrebanen og træne køreteknik samt bruge FDM Jyllandsringens avancerede glatkurve, og I kan se vores muligheder på vores website. For at sikre en høj kvalitet blandt de kørelærere, der instruerer fast på FDM Jyllandsringen, tilbyder vi kørelærere at deltage på et køreteknisk kursus uden beregning,. Dog maksimalt èt kursus per år, og hvis du er fast kunde på FDM Jyllandsringen tilbydes du sammen med en ledsager gratis adgang til det årlige motorløb på vores motorbane.

Færdigheder man lærer på et køreteknisk anlæg

Når man hører om et køreteknisk anlæg, kan man ikke lade være med at tænke på dengang, man skulle tage kørekort. Man var ved at afslutte køreuddannelsen og så fik man at vide, at man skulle køre på et køreteknisk anlæg. Dengang havde man måske nogle vilde forestillinger om, hvad det gik ud på. Man må sige, at man på et køreanlæg bliver udsat for nogle situationer, som kan virke grænseoverskridende på flere måder. Man bliver fx bedt om at lave opbremsninger ved forskellige hastigheder. Det er noget, der kan virke nervepirrende og forvirrende. Man skulle også lære at undvige forhindringer, der opstod pludselig. Det skulle man ved at bremse, køre uden om eller ved at gøre begge dele på en gang. Det var selvfølgelig ikke nemt, men når det var overstået, så var du blevet en bedre bilist.

Højn dine kørefærdigheder på et køreteknisk anlæg Jylland

Langt de fleste bilister associerer køretekniske anlæg med dengang, de skulle afslutte deres køreuddannelse. Der er nogle, der ikke tør at gentage oplevelsen. Men virkeligheden er, at man bliver en bedre og mere sikker bilist, hvis man vedligeholder sine kørefærdigheder ved at gå på kørekursus en gang imellem. FDM tilbyder køretekniske kurser, hvor du kan forbedre dine kørefærdigheder på FDM Jyllandsringen. Som virksomhed kan man med fordel melde sine medarbejdere på, så de bliver dygtigere bilister, som kan passe bedre på jeres firmabiler. Det giver nogle betydelige besparelser, men først og fremmest øger det sikkerhedsniveauet for dine medarbejdere og deres medtrafikanter.

Køreteknisk anlæg med glatbane

Et af de kurser, du kan tilmelde dig, er FDMs "Sikker Køreteknik", som er opdelt i tre trin. Kurset indeholder en teoretisk og en praktisk del, hvor man får en grundig oplæring i, hvordan man skal reagere, når der pludselig opstår uventede og farlige situationer i trafikken. Det omfatter også udfordrende øvelser på glatbane, hvor man lærer, hvordan man igen kan rette bilen op, når baghjulene eller forhjulene skrider ud af kontrol.

Sikker kørsel på glatbane

Det er ikke tilfældigt, at man skal lære at køre på glatbane. Mange trafikulykker kan undgås, når bilisterne reagerer rigtigt. Det kan man opnå ved at tage et køreteknisk kursus, hvor man øver sig, indtil ens kørefærdigheder bliver en naturlig del af ens kørestil. På den måde bliver kørslen på glatbane mere sikker for dig og dine medtrafikanter. Du kan læse mere om vores kurser her på siden.

Få nyheder om events på FDM Jyllandsringen.

Din tilmelding lykkedes ikke. Prøv igen. 
 
Tak for din tilmelding af vores nyhedsmails. 
 

Tilmeld dig nyhedsbrev her

Meld dig til vores nyhedsmails og hold dig opdateret