Gå til hovedindhold
FDM Jyllandsringen får lynlader

FDM Jyllandsringen får Danmarks hurtigste lynlader

FDM Jyllandsringen får Danmarks hurtigste lynlader

Ny lynlader til elbiler på FDM Jyllandsringen bliver Danmarks hurtigste og løfter hele ladeinfrastrukturen omkring Silkeborg. Laderen, der bliver offentlig, er støttet af Vejdirektoratet.

Kursister, publikum og eventdeltagere på FDM Jyllandsringen kan snart ’tanke’ deres elbil med med en hastighed som en tur op ad langsiden på den store racerbane. 

FDM Jyllandsringen ved Silkeborg opgraderer nemlig sine ladefaciliteter med et nyt såkaldt DC-anlæg, der kan lynlade elbiler. 

Lynladeren bliver på 400 kW og bliver dermed Danmarks hurtigste. Omregnet betyder det, at en Tesla Model 3 vil kunne lade 200 km på bare 15 minutter. Tilsvarende tager det godt tre timer for samme bil på en almindelig ladestander. 

Som om det ikke er hurtigt nok, forberedes anlægget, så det kan opgraderes til hele 600 kW og med mulighed for flere ladeudtag.

Etableringen af den nye lynlader begynder i februar og står færdig 1. juni. FDM har fået 440.000 kroner i støtte fra Vejdirektoratets pulje til udbredelse af ladeinfrastrukturen.
Ud over to såkaldt CCS-stik vil den nye lynlader også have et CHAdeMO-stik, så ældre elbiler også vil kunne lade på den nye DC-lader. 

”Vi er meget glade for, at vi har fået mulighed for at opgradere vores ladefaciliteter med en lynlader, der tilmed bliver Danmarks hurtigste. Allerede i dag oplever vi blandt vores gæster og kursister en stigende efterspørgsel på gode lademuligheder, ligesom køretekniske kurser for elbilister de kommende år kun vil komme til at fylde mere,” siger afdelingschef på FDM Jyllandsringen, Betina Engholm.

FDM Jyllandsringen har i dag 14 almindelige AC-ladere, hvoraf de fire står på p-pladsen uden for FDM Jyllandsringen. Det er også her, den nye lynlader bliver placeret, og dermed vil den være offentlig tilgængelig.

”Den nye lader bliver ikke kun for vores kursister og publikum, men for alle elbilister, der vil kunne bruge den. Derfor er det ikke bare en markant opgradering af ladefaciliteterne på FDM Jyllandsringen, men af hele ladeinfrastrukturen omkring Silkeborg,” siger Betina Engholm.

Prisen for at lade på den nye lynlader bliver 3,50 kroner pr. kWh, mens det koster 3 kr. pr. kWh på de eksisterende AC-ladere. 

De nuværende 14 AC-ladere får selskab af Danmarks hurtigste lynlader
De nuværende 14 AC-ladere får selskab af Danmarks hurtigste lynlader